Cili Api Frozen Tahan Setahun!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ada yang panggil cili padi, cabai melaka, cabai burung, dan sebagainya. Hampa mesti pernah alami masalah cili api cepat kecut atau kering kan walaupun dah simpan dalam peti sejuk?

Haa CikDyg nak habaq mai ni, hampa pernah dak cuba FROZEN kan cili api tu? Buleh tahan setahun ceq oi. Simple je caranya, meh CikDyg kongsikan dengan hampa:

  1. Mula-mula, hampa buang tangkai cili api dan basuh bagi bersih.
  2. Toskan dengan tisu dapor untuk serap lebihan ayaq yang ada.
  3. Kemudian, simpan dalam bekas bertutup.
  4. Simpan dalam freezer.
  5. Bila nak guna, hampa ambil ikut keperluan saja. Hat selebihnya biaq ja kat dalam freezer tu. Nak guna, tak perlu basuh dah.. hampa biaq sat dalam seminit dua lagu tu.

SEMOGA BERMANFAAT! Tips ni sangat berguna kalau hampa nak beli cili api banyak-banyak buat stock.

Kongsikan Artikel Ini

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dapatkan Tips Resepi Terkini Dari Kami

Masukkan email anda di bawah

Tinggalkan Komen Anda Di Bawah

© Hak Cipta Terpelihara 2020

Dibuat Dengan ❤ oleh EasyBakeLab