Tag: Kek

Kek & Dessert
ketuachef

KEK BATIK 3 LAYER #CaraCikDyg

Jom CikDyg nak share resepi Kek Batik 3 Layer yang comfirm sedap dan cayaq di mulut BAHAN-BAHAN: 1/2ketul butter* 5biji telur* 3/4cawan tepung gandum* 3/4

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

KEK BATIK #CaraCikDyg

Selalu buat kek batik tak jadi? Bila buat tak rasa macam kek tapi rasa macam makan biskut dengan milo saja? Jom CikDyg ajaq step by

Read More »
Tips Dapur
ketuachef

6 PUNCA KEK TAK JADI

Ada masalah buat kek selalu tak jadi? Kek jadi kering, lembap, keras, berderai, dan sebagainya. Mesti ada sebab kenapa kek jadi macam tu. Jom CikDyg

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

Kek Hujan Panas #CaraCikDyg

Ada sahabat CikDyg sampai tak menang tangan buat order tau, dengan hanya sekadar berkongsi resepi kek Hujan Panas ni, Alhamdulillah. Jom CikDyg nak share dengan

Read More »
Tips Dapur
ketuachef

TIPS BAKING UNTUK BEGINNER

Bagi yang baru pertama kali nak cuba buat kek dan biskut, jom CikDyg kongsikan dengan anda tips berguna yang boleh buat anda jadi pro! 1.

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

Boba Milk Tea Cake

Resepi dia senang sangat, bahan pun mudah saja. Yang penting kena rajin-rajinkan diri la noh. Hehe BAHAN-BAHAN: (untuk loyang saiz 6-7 inci) 50g biji pearl

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

Kek Butter Pelangi

Bahan-Bahan:- 1 Cawan Margerin 1 Cawan Gula Icing 5 Biji Telur Gred A 2 Cawan Tepung Gandum 1 Sudu Teh Vanila 1 Sudu Teh Baking

Read More »

CIK DAYANG

Nak belajar memasak dengan cara yang mudah, senang dan sedap?

Teruskan FOLLOW EasyBakeLab. Hampa yang ZERO dalam memasak akan jadi HERO dalam memasak.

Artikel Terkini