Anda Perlu Tahu Khasiat Makan Ulam

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Hampa nak cantik dak. Hehe. Nak dapat kulit licin, berseri macam artis dak. Haa, #EasyBakeLab nak share dengan hampa ulam-ulam apa yang bagus untuk kita.

Kalau kita tengok orang zaman dulu-dulu, kulit diorang cantik #bangat. Itu sebab diorang selalu makan ulam. Orang zaman la rasanya dah kurang makan ulam. Zaman la dengan zaman dulu tak sama. Sebab tu orang zaman dulu-dulu, kulit cantik lagi baq hiang.hehe.

Kacang Botoi

Kacang botoi ni memang feveret sangat-sangat. Makan mentah-mentah pon sodap. Rasa dia yang rangup-rangup, xde rasa pahit. Memang sesuai untuk orang yang baru nak belajaq makan ulam. Kena plak dengan sambal. Sedap uh.

Antara kebaikan kacang botoi ni, dapat melambatkan proses penuaan. Lepas tu kacang ni pon dapat bantu masalah penglihatan. Bagus kan kacang ni. Sebab tu jadi one of my feveret. huhu.

Ulam Raja

Ulam Raja banyak khasiat dia. Tapi nak makan, hampa kena cuci betoi2 nah. Banyak khasiat ulam ni. Dapat bantu merawat diabetes. Selain tu, ulam ni pon dapat menambahkan kandungan oksigen dalam darah.

Kacang Bendi

Kacang Bendi salah satu peberet jugk. kacang bendi ni bagus taw. Kacang bendi ni boleh jadi salah satu ubat untuk merawat penyakit kencing manis. Selain tu, bendi ni dapat mengekalkan keremajaan (nak dak nampak remaja??..haha), baik untuk kulit, baik untuk otot dan jugak otak, dapat lawaskan sistem pengahdaman kita, dapat mengelakkan selesema (vitamin C) dengan mengurangkan kadar kolestrol.

Wau, banyak sgguh khasiat kacang bendi.

Sebenaqnya, banyak lagi ulam-ulam yang berkhasiat. Tapi kami nak share hat ni saja..hehe.

Nanti hampa boleh share ulam-ulam yang hampa selalu makan. Kita kongsi-kongsi kebaikan makan ulam ni. Boleh orang lain makan sama.

#EasyBakeLab #KongsiTipsSihat #MasakDariHati #CaraCikDayang

Kongsikan Artikel Ini

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dapatkan Tips Resepi Terkini Dari Kami

Masukkan email anda di bawah

Tinggalkan Komen Anda Di Bawah

© Hak Cipta Terpelihara 2020

Dibuat Dengan ❤ oleh EasyBakeLab