Tips Dapur

Tips Dapur

BAKING 101: Tukar sukatan gram kepada cawan

Mai CikDyg nak share dengan hampa cara nak tukaq sukatan gram convert kepada sukatan cawan. Senang sikit yang nak ikut resepi CikDyg dok tunjuk live …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

BEZA OVEN & MICROWAVE

Orang-orang yg selalu ke dapoq, memang dah tau dah apa beza tapi jangan terkezut sebab ada jugak orang yang tak tau apa beza antara oven …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

TIPS SIMPAN SAYUR AGAR KEKAL SEGAR

Sayur-sayuran hijau seperti kangkung, sawi, bayam, dan lain-lain lagi selalunya tak tahan lama bila disimpan dalam peti sejuk. Sat saja dalam 2-3 hari macam tu …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

CARA PILIH IKAN BILIS BERKUALITI

Sapa kat sini suka makan ikan bilis? Walaupun simple, tapi bila makan dengan nasi panas-panas tu memang nikmat ceq oi. Senang pulak tu nak masak. …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

AIS KIUB YANG BOLEH DIMINUM VS TAK BOLEH DIMINUM

Pernah dak hampa terfikir, ais ketui yang hampa dok minum selama ni selamat ka dak? Haaa.. bukan semua ais ketui tu sama tau. Sebenaqnya, ada …

Baca Lanjut →

CIK DAYANG

Nak belajar memasak dengan cara yang mudah, senang dan sedap?

Teruskan FOLLOW EasyBakeLab. Hampa yang ZERO dalam memasak akan jadi HERO dalam memasak.

Artikel Terkini