Tips Dapur

Tips Dapur

Petua Hilangkan Kesan Kunyit Pada Blender

Setiap hampa blend kunyit, mesti akan tinggalkan kesan kuning.. betui dak? Dah tu, susah pulak nak bersihkan. Kalau biaq lama-lama, warna kuning tu akan bertukaq …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

CARA SIMPAN MEE/ KUETIAW TAHAN BERMINGGU

Mesti hampa biasa beli mee/kuetiaw sikit-sikit ja kan? Sebab nanti takut bila simpan lama-lama akan jadi tak cantik bila nak masak. Putuih (putus), patah, melekit, …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

Cili Api Frozen Tahan Setahun!

Ada yang panggil cili padi, cabai melaka, cabai burung, dan sebagainya. Hampa mesti pernah alami masalah cili api cepat kecut atau kering kan walaupun dah …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

Tips Kurangkan Rasa Masin Pada Ikan Masin

Ikan kering atau ikan masin dihasilkan dengan penggunaan garam yang banyak untuk proses mengawet. Tapi, kalau dah terlalu masin sampai tak buleh nak makan, lagu …

Baca Lanjut →
Tips Dapur

Jenis-Jenis Krim Kek

Jom CikDyg nak share dengan hampa perbezaan 3 jenis krim kek: Buttercream, Cream Cheese, Fresh Cream. Ketiga-tiga jenis krim ni ada keistimewaan nya tersendiri, hampa …

Baca Lanjut →

CIK DAYANG

Nak belajar memasak dengan cara yang mudah, senang dan sedap?

Teruskan FOLLOW EasyBakeLab. Hampa yang ZERO dalam memasak akan jadi HERO dalam memasak.

Artikel Terkini