Archive

Tips Dapur
ketuachef

BEZA KEK SPAN & KEK CHIFFON

Ramai sebenaqnya yang keliru antara kek span dengan kek chiffon. Dua-dua nampak lembut, fluffy. Macam mana nak bezakan? Jangan risau, kalau hampa tak tau nak

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

Chocolate Bites

Jom Cik Dayang kongsikan dengan hampa macam mana cara nak buat cekelet bite yang mudah sangat. InsyaAllah jadi peberet anak-anak kita. BAHAN-BAHAN: Coklat coins Beryls

Read More »
Tips & Petua
ketuachef

TIPS PILIH BENDI MUDA

Sebelum ni siapa yang bila nak beli bendi ja, hampa pi patahkan hujung bendi? Haaa mengaku cepat! Heheh…naya lah kat penjuai sayoq kalau hampa buat

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

Butter Marble Cake #CaraCikDyg

Jom CikDyg ajaq hampa cara nak buat kek yang wangi lembut gebu dan super moist. Resepi Marble Butter Cake #CaraCikDyg. Simple tapi comfirm sedap. Jangan

Read More »
Tips Dapur
ketuachef

BEZA OVEN & MICROWAVE

Orang-orang yg selalu ke dapoq, memang dah tau dah apa beza tapi jangan terkezut sebab ada jugak orang yang tak tau apa beza antara oven

Read More »
Biskut & Kuih
ketuachef

KUIH CARA #CaraCikDyg

Terasa nak makan Kuih Cara la pulak petang-petang ni. Ada yang suka dak? Jom CikDyg share resepi nya dengan hampa. BAHAN-BAHAN: 1 cawan tepung gandum

Read More »

CIK DAYANG

Nak belajar memasak dengan cara yang mudah, senang dan sedap?

Teruskan FOLLOW EasyBakeLab. Hampa yang ZERO dalam memasak akan jadi HERO dalam memasak.

Artikel Terkini