Archive

Kek & Dessert
ketuachef

TEH AIS DHAKA #CaraCikDyg

Jom CikDyg nak ajaq hampa cara buat teh ais dhaka yang sangat simple tapi sedap! BAHAN-BAHAN: 1.5 liter ayaq mineral Cincau (disagat) 5-6 uncang teh

Read More »
Fakta Menarik
ketuachef

KHASIAT BADAM

Ada peminat kacang dak kat sini? Almond ni rasanya lemak-lemak masin, dah banyak digunakan dalam coklat di pasaran. Peminat kacang sekalian, hampa kalau beli coklat

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

OGURA CHEESE CAKE #CaraCikDyg

Creamcheese Ogura #CaraCikDyg hanya 6 bahan saja. Memang super moist sangat tau. Simpan dalam peti ais lepas tu potong makan. Adududu cayaq dalam mulut pulak

Read More »
Masakan Melayu
ketuachef

RESEPI GULAI SARDIN #CaraCikDyg

Dah bosan asyik masak sardin cara yang sama ja? Ni CikDyg saja nak share dengan hampa resepi yg simple yakmat, Gulai Sardin #CaraCikDyg Hat mana yang

Read More »
Kek & Dessert
ketuachef

KEK KARAMEL PELANGI #CaraCikDyg

Jom CikDyg nak share dengan hampa resepi Kek Karamel Pelangi #CaraCikDyg Memang terlajak gebu baq hiang. Memang sedap sungguh gabungan kek dengan puding ni. Bau pulak aroma

Read More »
Biskut & Kuih
ketuachef

BUAH MELAKA #CaraCikDyg

Jom layan Buah Melaka #CaraCikDyg yang meletop letop dalam mulut. Yang bestnya tak tercekik bila makan. Sedap baq hiang. Guna gula nisangg ori, nak guna gula melaka

Read More »

CIK DAYANG

Nak belajar memasak dengan cara yang mudah, senang dan sedap?

Teruskan FOLLOW EasyBakeLab. Hampa yang ZERO dalam memasak akan jadi HERO dalam memasak.

Artikel Terkini